Σφαιροβολία
Ο Νικόλας Σκαρβέλης αποφάσισε να τελειώσει την καριέρα του. Για περισσότερα από πέντε χρόνια κυριάρχησε στη σφαιροβολία στη χώρα μας.

Φινάλε καριέρας για τον πρωταθλητή της σφαιροβολίας Νικόλα Σκαρβέλη

Ο Νικόλας Σκαρβέλης έχει ρεκόρ 20,38μ. στον κλειστό από τις 18 Ιανουαρίου του 2020 και 21,05μ. στον ανοιχτό από τις 28 Ιουνίου της ίδιας χρονιάς.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Νικόλας Σκαρβέλης αποφάσισε να τελειώσει την καριέρα του. Για περισσότερα από πέντε χρόνια κυριάρχησε στη σφαιροβολία στη χώρα μας.

Με επιδόσεις που του έδωσαν τη συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις και τον έφεραν στην κορυφή της λίστας όλων των εποχών.

Ο Νικόλας Σκαρβέλης αποτελεί βάσει των επιδόσεων του, τον κορυφαίο αθλητή της σφαιροβολίας στη χώρα μας. Ο 30χρονος αποφάσισε να βάλει τέλος στην αθλητική του καριέρα, παρά το γεγονός ότι έχει ακόμη το περιθώριο να διεκδικήσει συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις.

Ο έμπειρος αθλητής ενημέρωσε την Ομοσπονδία πως αποσύρεται από την ενεργό δράση και πλέον στρέφει την προσοχή του στην προπονητική, αποδεχόμενος την πρόταση που του έκανε το Πανεπιστήμιο (UC San Diego) να αναλάβει θέση προπονητή ρίψεων.

Ο Σκαρβέλης στην επιστολή που απέστειλε στον τεχνικό διευθυντή της Ομοσπονδίας, Χρήστο Μελέτογλου, προκειμένου να τον ενημερώσει για την απόφαση του, μιλάει με όμορφα λόγια για τη διαδρομή του στην εθνική ομάδα, τους ανθρώπους που γνώρισε και τον στήριξαν και φυσικά τη μεγαλύτερη τιμή που ένοιωσε ως μέλος της εθνικής ομάδας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

«Είμαι περήφανος για τα αγωνιστικά μου επιτεύγματα τόσο προσωπικά όσο και ως μέλος της εθνικής ομάδας. Είναι μεγάλη τιμή να είμαι ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο.

Ο Σκαρβέλης έχει ρεκόρ 20,38 μ. στον κλειστό από τις 18 Ιανουαρίου του 2020 και 21,05 μ. στον ανοιχτό από τις 28 Ιουνίου της ίδιας χρονιάς.

Ο Σκαρβέλης ξεκίνησε να αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα το 2015, ενώ από τόσο μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις. Ανάμεσα σε αυτές οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016, ενώ ήταν δύο φορές σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η τελευταία του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση ήταν το 2022 στο Παγκόσμιο του Όρεγκον.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία