Ακοντισμός
Φετινό ρεκόρ με 59,73 μ. και έκτη θέση για την Τζένγκο στη Σανγκάη

Φετινό ρεκόρ με 59,73 μ. και έκτη θέση για την Τζένγκο στη Σανγκάη

Nικήτρια στον αγώνα ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια Χαρούκα Κιταγκούτσι (Ιαπωνία) με 62,97 μ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Ελίνα Τζένγκο ξεκίνησε σήμερα την πορεία της στους αγώνες Diamond League στη Σανγκάη. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 στον ακοντισμό κατέλαβε την έκτη θέση στον αγώνα με βολή στα 59,73 μ. στην πέμπτη και τελευταία της προσπάθεια (την έκτη βολή κάνουν οι τρεις πρώτες του αγώνα). Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ βελτίωσε έτσι το φετινό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 57,97 μ. από το Χειμερινό Κύπελλο στο Ηράκλειο.

Η Τζένγκο είχε ακόμη βολές στα 55,21 μ., 59,31 μ., 58,08 μ., 56,57 μ. κι έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση ενόψει της απαιτητικής συνέχεια.

Νικήτρια στον αγώνα ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια Χαρούκα Κιταγκούτσι (Ιαπωνία) με 62,97 μ. και ακολούθησε η Αυστραλή Λίτλ με 62,12 μέτρα. Η Μάγκι Μαλόν- Χάρντιν (ΗΠΑ) ήταν τρίτη με 60,47 μ., ενώ πάνω από τα 60 μ. έστειλε το ακόντιο και η Κινέζα χρυσή ολυμπιονίκης του Τόκιο Σινγίνγκ Λιου (60,03 μ.).

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Διονύσης Αντωνέλλος

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Δεν μπορώ όμως να αφήσω και μια μεγάλη μου αγάπη, τον Στίβο. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Διονύσης Αντωνέλλος - Αρθρογραφία Facebook of Διονύσης Αντωνέλλος X of Διονύσης Αντωνέλλος