Δρόμοι μεγάλων αποστάσεων 5.000μ.
Nadia Battocletti

Face time: Nadia Battocletti

Η Nadia Battocletti από την Ιταλία. Ένα νέο ταλέντο στον χώρο του στίβου και ειδικότερα στα 5000μ. και 1500μ. Μια αθλήτρια που θέλει να αφιερωθεί στον στίβο.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Nadia Battocletti είναι μια Ιταλίδα αθλήτρια του μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων. Γεννήθηκε στις 12 Απριλίου 2000 στην πόλη Cles της Ιταλίας. Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 5000 μέτρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κάτω των 23 το 2021. Η Battocletti κατέκτησε τέσσερα ατομικά χρυσά μετάλλια στις ηλικιακές ομάδες U20 και U23 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Είναι φοιτήτρια μηχανικής αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο του Trento. Προπονητής είναι ο πατέρα της, ο Giuliano, ο οποίος ήταν σημαντικός Ιταλός δρομέας μεσαίων αποστάσεων. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, σε ηλικία 21 ετών, συμμετείχε στο γυναικείο αγώνισμα των 5000 μέτρων, τερματίζοντας έβδομη στον τελικό με προσωπικό ρεκόρ 14:46.29.

Η Battocletti ετοιμάζεται για το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας της στον στίβο. Σχεδιάζει να γίνει επαγγελματίας αθλήτρια το επόμενο έτος, λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού2. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Ρώμη θα τρέξει τα 5000μ, αλλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες θέλει να τρέξει τα 1500μ.

Πόσους αγώνες έχει κερδίσει η Nadia Battocletti;

  • Το χρυσό μετάλλιο στα 5000 μέτρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κάτω των 23 το 2021.
  • Τέσσερα ατομικά χρυσά μετάλλια στις ηλικιακές ομάδες U20 και U23 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
  • Το πρώτο της Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα διασταυρώσεων σε ηλικία 18 ετών.
  • Τρία συνεχόμενα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
  • Επιπλέον, έχει κερδίσει επτά φορές το εθνικό πρωτάθλημα και μέχρι το 2023 έχει συγκεντρώσει 31 τίτλους σε όλες τις επιφάνειες και ηλικιακές ομάδες στην Ιταλία.

Έχει καταφέρει να σημειώσει τον χρόνο που απαιτείται για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. Είναι σίγουρα μια αθλήτρια που πρέπει να παρακολουθήσουμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΑΜΑ 2023: Το πρόγραμμα του 40ου Μαραθωνίου Αθήνας

Ο μαραθωνοδρόμος Κώστας Χουβαρδάς, μιλά στην ΕΡΤ (video)

 

ΠΗΓΕΣ: en.wikipedia, worldathletics, european-athletics, olympics, sport.sky

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Μιχάλης Ιακώβου

Μιχάλης Ιακώβου

Γράφω για τον στίβο και τα νέα του. Προσπαθώ να δώσω την είδηση, χωρίς προσωπικά σχόλια και «προσωπικές πινελιές». Η είδηση πρέπει να είναι αντικειμενική, όλα τα άλλα δεν είναι ειδήσεις, αλλά απόψεις

Μιχάλης Ιακώβου - Αρθρογραφία