Επικαιρότητα
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20: Η ταλαντούχα γενιά της Ιερουσαλήμ πυξίδα για το μέλλον

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20: Η ταλαντούχα γενιά της Ιερουσαλήμ πυξίδα για το μέλλον

Μακάρι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 να αποτελέσει την απαρχή για μία σπουδαία πορεία από τους νεαρούς Έλληνες αθλητές

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20: Πολλές ελπίδες για το μέλλον άφησε η συμμετοχή των αθλητών από την Ελλάδα στη διοργάνωση της Ιερουσαλήμ.

Ο ΣΕΓΑΣ αναφέρει σχετικά:

«Μεγάλη σε μέγεθος ομάδα και με ισομερή κατανομή αγοριών και κοριτσιών (19-15), εκπροσώπηση σε πολλά αγωνίσματα με διαφορετικά χαρακτηριστικά, εξαιρετικό ομαδικό κλίμα, μπόλικο ταλέντο, εξαιρετική καθοδήγηση από τους προπονητές τους και υποδειγματική εξωαγωνιστική παρουσία.

Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια εθνική ομάδα στις αναπτυξιακές κατηγορίες; Α, ναι… Μετάλλια και επιτυχίες! Κι από αυτά είχε το μενού που παρουσίασαν τα Ελληνόπουλα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στην Ιερουσαλήμ! Σημειωτέον ότι από τα 34 παδιά της εθνικής ομάδας, μόνο τα 14 ανεβαίνουν κατηγορία το 2024, ενώ εφτά είναι γεννημένοι το 2006 και τρεις το 2007!

Το εξαιρετικό έμψυχο υλικό σε αθλητές, προπονητές και υποστηρικτικό επιτελείο, σε συνδυασμό με την ουσιαστική αρωγή της προέδρου Σοφίας Σακοράφα και όλων των μελών της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ και της επιτροπής ανάπτυξης, συνετέλεσαν ώστε σε άλλη μια εκτός έδρας εθνική αποστολή να κυριαρχεί το χαμόγελο της ικανοποίησης.

Πέρα από τις επιτυχίες, αναπόφευκτα υπήρχαν και οι άτυχες στιγμές, οι «αποτυχίες». Αυτή η τελευταία λέξη θέλει λίγη επεξεργασία. Τι ορίζεται ως αποτυχία για ένα παιδί 17, 18, 19 ετών; Και τι εκλαμβάνεται ως επιτυχία; Σε ένα πρωτάθλημα Κ20 δεν κρίνεται, δεν σημαδεύεται και, σίγουρα, δεν απογειώνεται η καριέρα ενός αθλητή. Ένα πρώτο, καλό δείγμα γραφής είναι, μια ώθηση για να συνεχιστεί η δύσκολη προσπάθεια στο δρόμο προς την επιτυχία.

Πάμπολλα τα παραδείγματα αστεριών που έδυσαν ύστερα από ένα μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κι άλλων που πέρασαν απαρατήρητοι σε νεαρή ηλικία, αλλά έλαμψαν τα χρόνια που ακολούθησαν.

Το ταλέντο θα αναδειχτεί μόνο με τη σκληρή δουλειά, την επιμονή και την υπομονή τόσο του αθλητή ή της αθλήτριας όσο και των προπονητών τους.

Η ομοσπονδία από την πλευρά της, θα συνεχίσει να παρέχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες σε αυτά τα παιδιά, με όσα μέσα και δυνατότητες διαθέτει, αλλά και αναζητώντας συνεχώς νέους τρόπους και μεθόδους για την καλύτερη δυνατή επιστημονική υποστήριξή τους.

Αν συνδράμει και η Πολιτεία, βελτιώνοντας τις γηπεδικές και υλικοτεχνικές υποδομές που παρέχει στη νεολαία μας, τότε πολλά από τα παιδιά που καμαρώσαμε στην Ιερουσαλήμ, αλλά και τους λίγο μεγαλύτερους και λίγο μικρότερους που θαυμάσαμε στις άλλες διοργανώσεις του καλοκαιριού, θα εξακολουθήσουν να μας κάνουν υπερήφανους με τις εμφανίσεις τους στα μεγάλα αθλητικά ραντεβού».

Πηγή photo: ΣΕΓΑΣ

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Δανάη Τριανταφυλλίδου

Συνεργάζομαι με το Stivostime.GR από το 2022. Γράφω για τον Στίβο, Media, Viral κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games κι ο αθλητισμός.

Δανάη Τριανταφυλλίδου - Αρθρογραφία