Επικαιρότητα
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20: Επέστρεψε στην Ελλάδα η αποστολή

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20: Επέστρεψε στην Ελλάδα η αποστολή

Οι δηλώσεις μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20: Νωρίς το πρωί της Παρασκευής (11/8) επέστρεψε στην Ελλάδα η αποστολή που εκπροσώπησε τη χώρα στη διοργάνωση της Ιερουσαλήμ.

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποδέχθηκαν την αποστολή η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και ο τεχνικός διευθυντής εθνικών ομάδων της ομοσπονδίας Χρήστος Μελέτογλου.

Οι δηλώσεις μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, αφού συνεχάρη έναν-έναν τους αθλητές και αθλήτριες που πήραν μέρος στη διοργάνωση, αναφέρθηκε στα τελευταία τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του νεαρού Μιχάλη.

«Θα ήθελα και προσωπικά και εκ μέρους της ομοσπονδίας να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μιχάλη. Ενώ τέτοια γεγονότα θα έπρεπε να αναδεικνύουν και να πρεσβεύουν τις αρχές και τις αξίες του αθλητισμού, τραγικά γεγονότα όπως το προχθεσινό με τον θάνατο του Μιχάλη, αλλά και εδώ και έναν χρόνο του Άλκη, μας προβληματίζει, μας γεμίζει θλίψη.

Αυτό που είναι μεγάλη ανάγκη είναι όλη η οικογένεια του αθλητισμού να αγωνιστεί ενάντια στη βία που προκαλούν κάποιοι οι οποίοι προφανώς και δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό. Θα είμαστε δίπλα ως οικογένεια του αθλητισμού σε όλους όσοι θα προσπαθήσουν πραγματικά να εξαλείψουν αυτό το φαινόμενο που προκαλεί αυτά τα τραγικά γεγονότα στον χώρο του αθλητισμού».

Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μιχάλη εξέφρασε εκ μέρους της εθνικής ομάδας και η Μελίνα Ζάραγκα.

Η νεαρή άλτρια του τριπλούν που κατέλαβε την 8η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 και τόνισε ότι «στον αθλητισμό δεν χωρούν τέτοιου είδους συμπεριφορές και καταστάσεις».

Η Βασιλική Καλλιμογιάννη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 3000 μ. στιπλ: «Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία. Νομίζω αυτό το συναίσθημα το να παίρνεις ένα μετάλλιo εκπροσωπώντας τη χώρα σου είναι απερίγραπτο. Εύχομαι να το νιώσουν και να το ζήσουν όλοι οι αθλητές. Ο αγώνας ήταν πολύ ωραίος. Τον ευχαριστήθηκα. Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολος γιατί ήμασταν πολλές αθλήτριες μαζεμένες και υπήρχαν πολλά σπρωξίματα, αλλά προσπάθησα να κρατηθώ κοντά στο πρώτο γκρουπ. Μετά είχα δυνάμεις όπως φάνηκε και κατάφερα να κερδίσω την τρίτη θέση».

Ο Δημήτρης Αντωνάτος, ο οποίος επίσης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στην σφαιροβολία, τόνισε: «Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας. Χάρηκα πολύ που κέρδισα το μετάλλιο, δεν το περίμενα καθόλου μέχρι τον προκριματικό. Ήταν μια πολύ εμπειρία που θα με ανεβάσει επίπεδο σαν αθλητή και από εδώ και πέρα κοιτάμε το μέλλον».

Πηγή photo: ΣΕΓΑΣ

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Δανάη Τριανταφυλλίδου

Συνεργάζομαι με το Stivostime.GR από το 2022. Γράφω για τον Στίβο, Media, Viral κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games κι ο αθλητισμός.

Δανάη Τριανταφυλλίδου - Αρθρογραφία