Ρίψεις
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20: Χάλκινο ο Αντωνάτος

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20: Χάλκινο ο Αντωνάτος

Από τον Δημήτρη Αντωνάτο ήρθε το πρώτο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20: Το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή στην Ιερουσαλήμ είναι γεγονός και το κατέκτησε ο Δημήτρης Αντωνάτος στη σφαιροβολία.

Ο 17χρονος πρωταθλητής έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα και στην έκτη του βολή βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ με 19,31 μ., καταλαμβάνοντας την 3η θέση.

Το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν στα 19,30 μ. και το είχε σημειώσει στον προκριματικό της διοργάνωσης.

Ο αθλητής που προπονείται με τον Γρηγόρη Τζωρτζιάδη στην Κεφαλλονιά, μέχρι την πέμπτη του βολή βρισκόταν στην πέμπτη θέση με 18,99 μέτρα.

Ωστόσο βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, μπήκε στη βαλβίδα και έβγαλε την καλύτερη βολή της ζωής του για να ανέβει στο βάθρο.

Οι βολές του Αντωνάτου στον τελικό ήταν διαδοχικά 18,41 μ., 18,99 μ., 18,25 μ., 18,41 μ., άκυρη και 19,31 μέτρα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να σπάσει την πρώτη τριάδα που είχαν δημιουργήσει οι Γερμανοί μέχρι την πέμπτη βολή.

Το χρυσό μετάλλιο τελικά πήρε ο Λάσε Σουλτς με 20,21 μέτρα, ακολούθησε ο Λούκας Σόμπερ με 19,76 μ., ενώ ο Τζορτζ Χαρπφ έμεινε τέταρτος με 19,17 μέτρα.

Αμέσως μετά, ο Αντωνάτος δήλωσε: «Δεν το πιστεύω αυτό που έγινε. Δεν το περίμενα ότι θα εξελιχθεί έτσι ο τελικός. Ήταν ένας πρωινός αγώνας και είχα τις επιφυλάξεις μου. Επίσης επειδή είχα κάνει καλό αγώνα στον προκριματικό είχα στο μυαλό μου ότι δεν ρίχνουμε κάθε μέρα ατομικά ρεκόρ. Παρόλα αυτά όλα πήγαν καλά και καταφέραμε να πάρουμε το χάλκινο μετάλλιο».

Ερωτηθείς τι είχε στο μυαλό του μπαίνοντας να κάνει την έκτη και τελευταία του βολή, απάντησε: «Η αλήθεια είναι ότι σταμάτησα να σκέφτομαι. Μπήκα στην βαλβίδα και εκτέλεσα. Είχα καταλάβει πριν σκάσει στο έδαφος η σφαίρα ότι είχα κάνει μεγάλη βολή για αυτό και πανηγύριζα πριν τη δω που θα σταματήσει».

Ο Αντωνάτος σκέφτεται ήδη την επόμενη χρονιά, προτού φύγει στις ΗΠΑ για σπουδές: «Η επόμενη σεζόν θα είναι λίγο ιδιαίτερη γιατί θα είναι η τελευταία μου στην Ελλάδα. Θα κάνω και πάλι αγώνες στην κατηγόρια των Κ20 αλλά θέλω να μπω και σε κάποιους με τους άντρες».

Από εκεί και πέρα, η Μυρτώ Βαλαχά μετείχε στον απευθείας τελικό των 3000 μ., όπου τερμάτισε στη 16η θέση σε 10.40.20.

Τέλος, η Μαρία Αλεξέεβα στον προκριματικό της δισκοβολίας είχε καλύτερη βολή στα 43,36 μ. επίδοση που έβγαλε στην τρίτη της προσπάθεια, καταλαμβάνοντας τη 19η θέση στο σύνολο.

Πηγή photo: ΣΕΓΑΣ

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Δανάη Τριανταφυλλίδου

Συνεργάζομαι με το Stivostime.GR από το 2022. Γράφω για τον Στίβο, Media, Viral κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games κι ο αθλητισμός.

Δανάη Τριανταφυλλίδου - Αρθρογραφία