Επικαιρότητα
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20: Αναχώρησε η ομάδα για την Ιερουσαλήμ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20: Αναχώρησε η εθνική ομάδα για την Ιερουσαλήμ

Δείτε τι δήλωσαν οι αθλητές για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20: Με χαμόγελα, αισιοδοξία και πίστη ότι όλοι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό αναχώρησε το Σάββατο (5/8) η αποστολή για την Ιερουσαλήμ.

Μια ομάδα που αποτελείται από 19 αθλητές και 15 αθλήτριες, οι περισσότεροι εκ των οποίων μετέχουν για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αφού λόγω του κορονοϊού είχαν ακυρωθεί διοργανώσεις.

«Έχουμε περίσσια αισιοδοξία για την αποστολή της Ιερουσαλήμ. Έχουμε μια ομάδα που αποτελείται από παιδιά που στοχεύουν στη διάκριση αλλά και από αθλητές που θέλουμε να αποκτήσουν την εμπειρία. Ελπίζουμε για το καλύτερο. Εύχομαι όλα τα παιδιά να κάνουν το καλύτερο που μπορούν και να επιστρέψουν στην Ελλάδα γεμάτοι τόσο αγωνιστικά όσο και από εμπειρίες», είπε ο Στέφανος Ματάκης, συντονιστής των αναπτυξιακών εθνικών ομάδων Κ20 και Κ18 του ΣΕΓΑΣ.

«Πιστεύω θα είναι ένας δύσκολος αγώνας. Ο προκριματικός θα είναι σαν τελικός. Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσω για το καλύτερο», είπε ο Γιάννης Γκάρτσιος που πριν λίγες ημέρες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεότητας στο Μάριμπορ.

«Βασικός στόχος είναι να περάσω στον τελικό από εκεί και πέρα είναι να κάνω ότι καλύτερο. Φυσικά και θέλω ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Δεν επαναπαύομαι στο μετάλλιο που κατέκτησα πριν λίγες ημέρες στο Μάριμπορ. Το Κ20 είναι εντελώς διαφορετική διοργάνωση και πρέπει να κάνω μια πολύ μεγαλύτερη επίδοση για να πετύχω αυτό που θέλω», τόνισε ο πρωταθλητής του επί κοντώ Παύλος Κριαράς.

«Θα προσπαθήσω να μπω στον τελικό. Θέλω να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ. Να ρίξω ιδανικά πάνω από 19 μέτρα και την 6κιλη σφαίρα και θα είμαι ικανοποιημένος», είπε από την πλευρά του ο Δημήτρης Αντωνάτος που επίσης προέρχεται από το χρυσό μετάλλιο στην σφαιροβολία στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεότητας.

Ο Πέτρος Παπαγιάννης θα αγωνιστεί τόσο στα 200 μ. όσο και στα 400 μ. με εμπόδια: «Θέλω να πετύχω δύο ατομικά ρεκόρ αν όλα πάνε καλά. Στόχος μου είναι να μπω στα 400 μ. εμπ. στον τελικό και αν είναι εφικτό και στα 200 μέτρα. Στα εμπόδια έχω δώσει έμφαση τον τελευταίο καιρό οπότε εκεί περιμένω να βγει μια καλή επίδοση».

«Έχω την πέμπτη επίδοση αυτή τη στιγμή από τις μετέχουσες. Τις τελευταίες εβδομάδες η προπόνηση πηγαίνει πολύ καλά. Είμαι αρκετά αισιόδοξη. Θέλω να μπω στον αγώνα ήρεμη και θα δείξει. Ο προκριματικός σίγουρα δεν θα είναι εύκολος αγώνας γιατί είμαστε πολλά κορίτσια με κοντινές επιδόσεις. Παίζουμε στα εκατοστά. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και ελπίζω αυτό να είναι αρκετό για να είμαι μια από τις 12 στον τελικό», δήλωσε η Αναστασία Βοκοτοπούλου που θα αγωνιστεί στο τριπλούν.

Ο Άγγελος Μαντζουράνης θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη σφυροβολία: «Θέλω μια καλή εμφάνιση και να βγάλω αυτό που μπορώ. Ελπίζω σε ένα ατομικό ρεκόρ και ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε να το κάνουμε στον αγώνα στόχο της χρονιάς που είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

«Όπως φαίνεται από τις προπονήσεις περιμένω να βγει ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Και αν είμαστε καλά να έρθει και ένα μετάλλιο που δεν κατάφερα να πάρω πέρυσι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18», δήλωσε ο Ανδρέας Μίτα που θα αγωνιστεί στο ύψος.

Η Αλίνα Φλώρου-Δημητριάδου θα αγωνιστεί στο επί κοντώ: «Στόχος είναι να περάσω στον τελικό. Έχω κάτι πόνους στη μέση θέλω να δω πως θα είμαι κατά τη διάρκεια του αγώνα όμως ελπίζω στο καλύτερο».

Πηγή photo: ΣΕΓΑΣ

Δείτε αναλυτικά την αποστολή που θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20

Δείτε όλες τις πληροφορίες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Δανάη Τριανταφυλλίδου

Συνεργάζομαι με το Stivostime.GR από το 2022. Γράφω για τον Στίβο, Media, Viral κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games κι ο αθλητισμός.

Δανάη Τριανταφυλλίδου - Αρθρογραφία