Γενικά
Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποτέλεσε τον τελευταίο μεγάλο αγώνα της σεζόν, μια χρονιάς που ήταν ιδιαίτερα απαιτητική με πολλές διοργανώσεις.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022: Χρήστος Μελέτογλου «Δυνατή ομάδα, κέρδος οι σκυτάλες, 4 πιθανά μετάλλια»

Ο Χρήστος Μελέτογλου τόνισε πως μεγάλη προσπάθεια που απέδωσε καρπούς με τη συμμετοχή τριών ομάδων σκυταλοδρομίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Χρήστος Μελέτογλου είναι ο επικεφαλής της Εθνικής ομάδας στο Μόναχο. Ο τεχνικός διευθυντής μίλησε για την προσπάθεια των αθλητών μας.

Ο παλιός πρωταθλητής και έκτος ολυμπιονίκης του τριπλούν με δηλώσεις του στο Stivostime αναφέρθηκε στους στόχους της αποστολής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι σε μια μεγάλη σεζόν, που περιλάμβανε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού, Μεσογειακούς Αγώνες και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού, η Ελλάδα μετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στο Μόναχο με 40 αθλητές και αθλήτριες. Επίσης, σημαντική είναι η συμμετοχή τριών εκ των τεσσάρων ομάδων σκυταλοδρομίας. Στις σκυτάλες έγινε μια προσπάθεια η οποία, παρά κάποια προβλήματα που υπήρχαν, απέδωσε καρπούς. Πιστεύω ότι έχουν τη δυνατότητα για κάποια διάκριση και μια δυνατή παρουσία στο Μόναχο. Τώρα σε ό,τι αφορά συνολικά, οι αγώνες είναι υψηλού επιπέδου. Το δείχνει τόσο το ρεκόρ αθλητών που φθάνει τους 1540, αλλά και ότι βρίσκονται 31 πρωταθλητές Ευρώπης από την προηγούμενη διοργάνωση στο Βερολίνο το 2018, αλλά και των 10 Ευρωπαίων παγκόσμιων πρωταθλητών που είχαν κερδίσει πριν από λίγες εβδομάδες στο Γιουτζίν. Τώρα σχετικά με την Εθνική μας ομάδα δεν μου αρέσει να μιλάω για μετάλλια. Όμως με βάση τις επιδόσεις και τις δυνατότητες, πιστεύω ότι τέσσερις αθλητές μας είναι πιο κοντά στα μετάλλια. Ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος, η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 35χλμ. βάδην και η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό. Καλές πιθανότητες έχουν και οι αθλητές μας στο τριπλούν, καθώς αγωνίζονται τρεις, οπότε με τους Δημήτρη Τσιάμη, Ανδρέα Πανταζή και Νίκο Ανδρικόπουλο μπορεί να βγει κάτι καλό. Από εκεί και πέρα οι περισσότεροι μπορούν να διεκδικήσουν προκρίσεις σε τελικούς. Κάποιοι και καλά πλασαρίσματα, όπως ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στη σφυροβολία».

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία