Βάδην
Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έγραψε ιστορία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 35 χιλιόμετρα βάδην γυναικών.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Αξίζει τον κόπο να λείπεις 3,5 μήνες από το σπίτι σου! Νιώθω συγκίνηση και χαρά

Ο Ναπολέων Κεφαλόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη να κατεβεί και στα 20χλμ. βάδην στο Μόναχο.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έγραψε ιστορία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 35 χιλιόμετρα βάδην γυναικών.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά τη μεγάλη της επιτυχία δήλωσε:

«Αξίζει τον κόπο τελικά να λείπεις περίπου 3,5 μήνες από το σπίτι σου. Ευχαριστώ την οικογένειά μου για την στήριξη. Βρέθηκα στην κορυφή της Ευρώπης. Είμαι συγκινημένη, χαρούμενη, δεν έχω λόγια. Έχω αλλάξει προπονητή τα τελευταία τρία χρόνια, με τον Ναπολέων Κεφαλόπουλο να με στηρίζει. Με τις συμβουλές τους και την τακτική που ακολουθήσαμε απέδωσε. Η χημεία που έχουμε μεταξύ μας είναι καταπληκτική. Έχω μελετήσει τις αθλήτριες και ήρθα ν’ αγωνιστώ ακολουθώντας τη δική μου τακτική. Ήμουν σίγουρη γι’ αυτό και άφησα να φύγει η Βικτόρια (σ.σ. Μανταράς), δεν τη φοβόμουν ήξερα ότι θα υποχωρούσε. Το σημαντικό είναι ότι μπορώ να παίζω με τις αθλήτριες. Μετά το Όρεγκον πήγαμε στο Λινάνο για ξεκούραση και μια συντήρηση και αυτό βοήθησε πολύ. Βοήθησαν και οι συναθλήτριές μου που είμαστε μια οικογένεια».

Από τη μεριά του ο προπονητής Ναπολέων Κεφαλόπουλος ερωτώμενος για το αν η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατεβεί και στα 20χλμ. βάδην είπε:

«Να πάρει μια μέρα ρεπό και βλέπουμε. Πάντως όταν υπάρχει μια σπίθα στον αθλητή, δεν μπορείς να τον σταματήσεις. Θα το δούμε», ενώ σε ό,τι αφορά τη μεγάλη επιτυχία της αθλήτριάς του και το βάδην δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για τις μεταρρυθμίσεις που έκανε και την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα για την αξιοπρέπεια που έφερε στον ΣΕΓΑΣ. Επίσης, όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για την στήριξή τους. Η παράδοση του βάδην συνεχίζεται, με σημαντικούς αθλητές τον Μποντικούλη, τους αδελφούς Καραγεώργους, την Αθανασία Τσουμελέκα, την Αθηνά Παπαγιάννη, την Ευαγγελία Ξυνού και να με συγχωρήσουν αν ξέχασα κάποιους. Συμπληρώνονται και 100 χρόνια του βάδην στην Ελλάδα, που για όσους δεν ξέρουν, το πρώτο αποτέλεσμα που έχει καταγραφεί είναι του αδικημένου μαραθωνοδρόμου Χαρίλαου Βασιλάκου».

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία