Κλειστός Στίβος
Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου 2023: Ανδρικόπουλος και Τσιάμης έκαναν τις δηλώσεις του με απόλυτο σεβασμό στα θύματα της Εθνικής τραγωδίας

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου 2023: Ανδρικόπουλος και Τσιάμης έκαναν τις δηλώσεις τους με απόλυτο σεβασμό στα θύματα της Εθνικής τραγωδίας

Τι δήλωσαν οι δύο άλτες μετά τον τελικό στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου 2023: Νίκος Ανδρικόπουλος και Δημήτρης Τσιάμης έκαναν τις δηλώσεις του με απόλυτο σεβασμό στα θύματα της Εθνικής τραγωδίας.

O δευτεραθλητής Ευρώπης και ο πολύπειρος αθλητής μίλησαν για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Η τραγωδία αυτή επισκιάζει τα πάντα ακόμα και τις φοβερές επιδόσεις που είχαν ο Νίκος Ανδρικόπουλος και ο Δημήτρης Τσιάμης.

Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το χαμόγελό του, καθότι νεαρής ηλικίας κιόλας, αλλά έδειξε τον δέοντα σεβασμό ο δευτεραθλητής Ευρώπης.

«Δεν μπορώ να περιγράψω το πώς νιώθω. Είμαι πολύ χαρούμενος. Αγωνιστήκαμε με ένα επιπλέον βάρος αυτές τις μέρες, όπως και θα αγωνιστούν και τα άλλα παιδιά. Αυτό που έγινε στη χώρα μάς άγγιξε. Ελπίζω αυτό το μετάλλιο να δώσει μία χαρά στην Ελλάδα.

Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση, από χθες το ένιωθα. Το πίστευα είδα ότι ο αγώνας είναι στα μέτρα που μπορώ να πηδήξω. Το πάλεψα μέχρι το τέλος και το έκανα στο πέμπτο άλμα.

Το μάθαμε όταν ξυπνήσαμε το πρωί. Το κλίμα ήταν πολύ βαρύ. Ένα συναίσθημα πολύ περίεργο. Μία πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους τους Έλληνες και για μας.

Σίγουρα μερίδιο στο μετάλλιο έχει η οικογένεια μου που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, είναι μία προσπάθεια πολλών χρόνων. Ο προπονητής μου, ο Δημήτρης Βασιλικός, ο κόσμος, έχουν έρθει πολλοί Έλληνες, τα παιδιά της αποστολής, ο καθένας έχει το μερίδιό του», είπε ο δευτεραθλητής Ευρώπης.«Απλά πέρασε ένα χιλιοστό ίσως η μύτη του παπουτσιού μου, ήταν σίγουρα άλμα μεταλίου, ήταν πάνω από το σημάδι που έχουν χάλκινο και ασημένιο. Δεν ξέρω αν ήταν χάλκινο ή ασημένιο, το μόνο σίγουρο είναι πως θα είχαμε δύο ελληνικά μετάλλια αν ήταν έγκυρο. Έκανα και το πέμπτο άλμα που πάτησα πίσω.

Και εγώ ήμουν σε καλή κατάσταση, ήταν πολύ ανοιχτός ο αγώνας, θα μπορούσε να πάει σε οποιονδήποτε το μετάλλιο, ευτυχώς κατάφερε ο Νίκος και το έκανε και πήραμε μία χαρά τουλάχιστον οι Έλληνες να έχουμε ένα μετάλλιο. Η πικρία για μένα είναι ότι θα μπορούσα και εγώ να είχα πάρει ένα μετάλλιο. Δεν τα κατάφερα, και άλλοι αθλητές ήταν άτυχοι φυσικά, δεν μπορώ να πω μόνο για τον εαυτό μου, ήταν ένας αγώνα πολύ βατός.

Θέλω να πω σε όλους τους Έλληνες ότι τους σκεφτόμαστε από εδώ με τις προσπάθειές μας και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο μπας και ελαφρύνουμε λίγο τον πόνο τους που είναι σίγουρα αβάσταχτος. Ελπίζω το μετάλλιο του Νίκου και οι προσπάθειες οι δικές μου να τους έδωσαν έστω χαρά».

Για το γεγονός πως έγινε ο γηραιότερος αθλητής που πήρε μέρος σε τελικό στο τριπλούν είπε:

«Για μένα δεν είναι οι συμμετοχές, δεν τα βλέπω ότι γίνεται κάτι, εγώ κοιτώ την επίδοση, δεν με νοιάζει καν αν είμαι ο μεγαλύτερος αθλητής που έχει συμμετάσχει, αυτά είναι καθαρά για τα στατιστικά, εγώ προσπαθώ πάντα για το καλύτερο, ήρθα με την πεποίθηση πως μπορώ να κάνω ένα άλμα στα 16:80, 16,90 γιατί τόσο πίστευα ότι θα πήγαινε το μετάλλιο, προσπάθησα για το καλύτερο, ήμουν και εγώ σε κατάσταση για το μετάλλιο, δεν τα κατάφερα. Συνεχίζουμε. Το μόνο που συζητούσε όλη η ομάδα με το που φτάσαμε ήταν για το ατύχημα που έγινε και για τον άδικο χαμό όλων των παιδιών. Μόνο αυτό συζητούσαμε, δεν άκουγες τίποτα άλλο. Ξεχάσαμε τους αγώνες και επικεντρωθήκαμε μόνο σε αυτό».Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Δανάη Τριανταφυλλίδου

Συνεργάζομαι με το Stivostime.GR από το 2022. Γράφω για τον Στίβο, Media, Viral κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games κι ο αθλητισμός.

Δανάη Τριανταφυλλίδου - Αρθρογραφία