Δημόσιοι Δρόμοι
Στους πρόποδες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης δόθηκε νωρίς το πρωί η εκκίνηση του μεγαλύτερου αγώνα υπεραποστάσεων, του 40ου «Σπάρταθλον».

Δόθηκε η εκκίνηση στο 40ο Σπάρταθλον

Στα πρώτα χιλιόμετρα στο Σπάρταθλον προηγείται ο Ιάπωνας Σομίγια Τόρου και καλύτερος Έλληνας είναι ο Νικόλαος Ροδόπουλος.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Στους πρόποδες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης δόθηκε νωρίς το πρωί η εκκίνηση του μεγαλύτερου αγώνα υπεραποστάσεων, του 40ου «Σπάρταθλον».

Στις 06:40 το πρωί πήραν εκκίνηση 353 δρομείς από 53 χώρες, για να διασχίζουν την απόσταση από την Αθήνα και αναμένονται στην πόλη της Σπάρτης τα ξημερώματα του Σαββάτου 01/10.

Στο 14ο σημείο ελέγχου, έχοντας διανύσει τα πρώτα 51,2 χιλιόμετρα της διαδρομής, προηγούνται 41 αθλητές, στους οποίους συγκαταλέγονται και 3 Έλληνες.

Στην 1η θέση είναι ως τώρα ο Ιάπωνας Σομίγια Τόρου, στην 2η ο Ούγγρος Ερός Τιμπόρ και στην 3η ο επίσης Ιάπωνας, και γνωστός για τις επιδόσεις του στο «Σπάρταθλον» Ισικάβα Γιοσιχίκο (φωτό).

Ακολουθούν στην 4η θέση γενικής κατάταξης και 1η από τις γυναικείες συμμετοχές, η Αμερικανίδα Χιρόν Καμίλ καθώς και ο πρώτος Έλληνας, Ροδόπουλος Νικόλαος στην 5η θέση. 6ος ο Βραζιλιάνος Μάρτσιο Μπατίτσα ντε Ολιβέιρα (επίσης γνωστός στον κόσμο του Σπαρτάθλου) και 7ος καθώς και 2ος Έλληνας, ο περσινός νικητής Ζησιμόπουλος Φώτης (φωτό), ο οποίος ενώ ήταν 2ος στην γενική κατάταξη, σε κάποιο σημείο του αγώνα, χάθηκε η σήμανση του δρόμου με αποτέλεσμα να διανύσει περισσότερα χιλιόμετρα χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Την 10αδα συμπληρώνουν ο Ντάταβς Ουγκίς από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Χορτσίσκα Γίρι από την Τσεχία και ο Μέιρινγκερ Πίτερ από την Ολλανδία.

Την 3αδα γυναικών συμπληρώνουν , η Λετονή Ντζαβίτσα Ντιάνα (14η στη γενική) και η Λιζάκ Μαρίτζα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την 3αδα  των Ελλήνων αθλητών συμπληρώνει ο Σφίτης Νικόλαος (29ος στη γενική).

Το 40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και του Υπουργείου Τουρισμού. Το 40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ εκκίνησε με την χρυσή ετικέτα ποιότητας, «Golden Label», την οποία απένειμε η Διεθνής Ομοσπονδία Δρομέων Υπεραποστάσεων Ι.Α.U.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη του αγώνα σε LiveStreaming μέσω της επίσημης ιστοσελίδα του Διεθνές Συνδέσμου Σπάρταθλον, www.spartathlon.gr.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία