Γενικά
Δημήτρης Κελεπούρης: Από την καρδιά των ΗΠΑ, στην οικογένεια του ΣΕΓΑΣ

Δημήτρης Κελεπούρης: Από την καρδιά των ΗΠΑ, στην οικογένεια του ΣΕΓΑΣ

Ο αρμόδιος για θέματα επικοινωνίας και Social Media της Ομοσπονδίας Στίβου, Δημήτρης Κελεπούρης, ανοίγει τα χαρτιά σε μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη. 

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Δημήτρης Κελεπούρης: Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας και social media του ΣΕΓΑΣ μιλάει αποκλειστικά στο Stivostime για τη ζωή στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, τους στόχους της Ομοσπονδίας Στίβου για την επόμενη μέρα, τις δικές του βλέψεις, αλλά και για το «καυτό» αγωνιστικό καλοκαίρι των πολλών διοργανώσεων

Στον Σπύρο Γιαννόπουλο

Από την πολύβουη ζωή της Φιλαδέλφειας στις ΗΠΑ, στους κόλπους του ΣΕΓΑΣ. Ο αρμόδιος για θέματα επικοινωνίας και Social Media της Ομοσπονδίας Στίβου, Δημήτρης Κελεπούρης, ανοίγει τα χαρτιά σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη. 

Οι λάτρεις και πιστοί ακόλουθοι του στίβου τον γνωρίζουν καλά, μιας και τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται πίσω από το μικρόφωνο του εκφωνητή σταδίου στις διοργανώσεις του ΣΕΓΑΣ. Ωστόσο, ο Δημήτρης Κελεπούρης δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό το καθήκον.

Είναι ένας από τους ανθρώπους – κλειδιά που «τρέχουν» την επικοινωνία της Ομοσπονδίας Στίβου και που με μεράκι και σκληρή δουλειά προσπαθεί να παρουσιάσει όσο καλύτερη την εικόνα του ελληνικού στίβου σε διεθνές επίπεδο.

Πλέον, ήρθε η ώρα να συστηθεί στο ευρύ κοινό με μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη. Μια συνέντευξη που περιλαμβάνει τα πάντα: Την απόφαση να αφήσει τις ΗΠΑ όπου εργαζόταν για αμερικανικά ΜΜΕ και να επιστρέψει στην Ελλάδα, την επόμενη μέρα του Στίβου, τις δικές του βλέψεις για το μέλλον, αλλά και εκτιμήσεις για τις δύο «καυτές» διοργανώσεις του καλοκαιριού. Το Ευρωπαϊκό του Μονάχου και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Όρεγκον των ΗΠΑ.

Καταρχάς θα ήθελα να συστηθείς στο ευρύ κοινό. Το μέρος στο οποίο γεννήθηκες αλλά και το γεγονός ότι προέρχεσαι από οικογένεια με αθλητικό υπόβαθρο έπαιξε ρόλο για την ενασχόλησή σου με τον στίβο;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Βέροια. Εκεί ξεκίνησε και η ενασχόλησή μου με τον στίβο. Ήταν ουσιαστικά αναπόφευκτο καθώς ο πατέρας μου είναι ο προπονητής στίβου της τοπικής ομάδας στην Βέροια. Ήταν επίσης, παλιός πρωταθλητής του βάδην με διακρίσεις και συμμετοχές στην εθνική ομάδα. Από πολύ μικροί με τον αδερφό μου ξεκινήσαμε τον στίβο και στην συνέχεια και οι δύο καταλήξαμε στο βάδην. Οι πρώτες μου εικόνες από μικρό παιδί ήταν μέσα σε ένα στάδιο του στίβου, να περνάω τον χρόνο μου και να παίζω εκεί όταν οι μεγαλύτεροι αθλητές του πατέρα μου έκαναν προπόνηση.

Όλη η ιδέα του στίβου ήταν κομμάτι της ζωής μου. Συνεπώς και όταν ασχολήθηκα πιο σοβαρά με την προπόνηση και το βάδην, ήταν κάτι που μου έβγαινε αβίαστα.

Ένα κομμάτι της ζωής σου που έφερε αρκετές διακρίσεις και εφηβικό και όχι μόνο επίπεδο…

Μετά από πολλές ώρες προπόνησης και εξοικείωση με την τεχνική του βάδην  ήρθαν οι διακρίσεις και οι συμμετοχές με την εθνική ομάδα στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες. Πολλά ταξίδια, αγώνες και αποστολές σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, καλές φιλίες που κρατάνε μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, πέραν του στίβου υπήρξε και το «μικρόβιο» της δημοσιογραφίας, το οποίο το καλλιέργησες στο Πάντειο Παν/μιο.

Ήρθα για σπουδές στην Αθήνα, στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Παράλληλα όμως δεν άφησα τον στίβο. Συνέχισα είτε ως εθελοντής στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας για παράδειγμα, είτε ως κριτής στίβου και βάδην. Παράλληλα συμμετείχα σε αγώνες 800 μ.

Και τότε, κάπου προς το τέλος των Σπουδών στο Πάντειο, προέκυψε η προοπτική του εξωτερικού…

Πάντοτε ήθελα να ζήσω την εμπειρία του εξωτερικού και η Αμερική ήταν συνεχώς μέσα στο μυαλό μου. Όταν τελείωσα με το πτυχίο μου και την στρατιωτική θητεία, έκανα όλες τις διαδικασίες και κατάφερα να γίνω δεκτός στο Temple University στην πόλη της Philadelphia (Pennsylvania) και συγκεκριμένα στο Lew Klein College of Media and Communication.

Εκεί έκανα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην δημοσιογραφία, στην τηλεοπτική παραγωγή και την στρατηγική επικοινωνία. Καθ’όλη την διάρκεια των σπουδών μου εργαζόμουν στο τηλεοπτικό στούντιο του πανεπιστημίου, σε πολλές από τις τηλεοπτικές εκπομπές του πανεπιστημίου, και για 10 μήνες έκανα την πρακτική μου στο κανάλι FOX. Τεράστια εμπειρία.

Πολλές ώρες δουλειάς, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Το πρόγραμμα ήταν πολύ απαιτητικό και δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα έπαιρνες τόσα πολλά σημαντικά πράγματα που ένιωθες ικανοποίηση με το άρτιο αποτέλεσμα. Καθημερινά έκανα όσα περισσότερα μπορούσα και ήθελα να ασχοληθώ με όσα περισσότερα ήταν δυνατόν. Ήξερα πως είχα πάει για να ζήσω μια μοναδική εμπειρία ζωής. Για όσο διάστημα κρατούσε.

Δημήτρης Κελεπούρης: Από την καρδιά των ΗΠΑ, στην οικογένεια του ΣΕΓΑΣ

Δημήτρης Κελεπούρης: Από την καρδιά των ΗΠΑ, στην οικογένεια του ΣΕΓΑΣ

Και μετά από σχεδόν 3,5 χρόνια στις ΗΠΑ, μετά από σπουδές και συνεργασίες με γνωστά ΜΜΕ, η μαμά-πατρίδα σου χτύπησε την πόρτα. Ήταν εύκολη αυτή η απόφαση να αφήσεις τη ζωή στη Φιλαδέλφεια και να επιστρέψεις;

Η πορεία της ζωής μας δημιουργείται και βασίζεται στις αποφάσεις που παίρνουμε. Με το πέρας των μεταπτυχιακών σπουδών μου και των πρακτικών, εξέτασα τις επιλογές μου.

Λόγω των δύσκολων καταστάσεων και συνθηκών, αποφάσισα να επιστρέψω στην Ελλάδα και να συνεχίσω την προσπάθεια στην χώρα μου. Σίγουρα ήταν μια μεγάλη απόφαση να γυρίσω και με μεγάλο ρίσκο, ήταν όμως απόφαση μου και συνεχίζω να την στηρίζω.

Ένα ρίσκο, το οποίο όμως φαίνεται ότι σε δικαιώνει για την επιλογή σου, καθώς ασχολήθηκες με τη μεγάλη σου αγάπη, τον στίβο και κατάφερες σε αρκετά νεαρή ηλικία να αποτελείς σημαντικό μέρος των social media και της Επικοινωνίας του ΣΕΓΑΣ.

Πιστεύω ότι δεν πρέπει να μετανιώνουμε για τις αποφάσεις μας γιατί όλα στην ζωή μας γίνονται και συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Από μικρός ήθελα να βρίσκομαι δίπλα στον στίβο κα να προσφέρω, είτε ως αθλητής και εθελοντής, είτε ως ένας απλός φίλαθλος.

Όσο ρομαντικά και αυθόρμητα το σκέφτεται ένα μικρό παιδί. Τα όνειρα για σπουδές και για την Αμερική, ήρθαν μετά. Στην αρχή υπήρχε μόνο ο στίβος. Τόσο απλά. Και τόσο απλά, λιγότερο από ένα χρόνο από την επιστροφή μου στην Ελλάδα και ενώ έψαχνα για δουλειά, ήρθε η πρόταση να συνεργαστώ με τον ΣΕΓΑΣ.

Δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ ιδιαίτερα. Πλέον, εργάζομαι στο Γραφείο Τύπου, στο κομμάτι της Επικοινωνίας και των Social Media της Ομοσπονδίας. Παράλληλα είμαι και ο εκφωνητής-παρουσιαστής των αγώνων και των μεγάλων πρωταθλημάτων του ΣΕΓΑΣ.

Ποια είναι η άποψή σου για το μέλλον του Στίβου στην Ελλάδα; Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, αλλά είσαι αισιόδοξος για επιτυχίες των αθλητών στο μέλλον;

Λένε πως μέσα από τις δύσκολες συνθήκες, γεννιούνται δυνατοί άνθρωποι. Αν ένας χώρος συνεχίζει να μας κάνει περήφανους παρά τις δυσκολίες και να φέρνει επιτυχίες, αυτός είναι ο χώρος του αθλητισμού. Και ο στίβος έχει ένα μεγάλο μερίδιο σε αυτό. Οι επιτυχίες δεν έχουν σταματήσει να έρχονται μέσα σε αυτά τα πολύ δύσκολα χρόνια της κρίσης, κάθε άλλο. Πολλαπλασιάζονται. Το μέλλον είναι σίγουρα λαμπρό. Έχουμε πολλά και μεγάλα ταλέντα στην Ελλάδα. Σαν χώρα έχουμε αθλητές με τεράστια εμπειρία, αλλά και πολλά νέα παιδιά με όρεξη που έρχονται για να πρωταγωνιστήσουν.

Από πολύ νωρίς φέτος οι αθλήτριες και οι αθλητές μας έχουν δείξει να βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση. Να προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, σε κάθε αγώνα, χωρίς να έχει σημασία μόνο το αποτέλεσμα και το ρεκόρ. Θα έρθουν και τα ρεκόρ, και τα μετάλλια. Ας δώσουμε όμως, σημασία και στους ανθρώπους.

Η καθεμία και ο καθένας έχουν και από μια ιστορία. Επιπλέον, ο στίβος είναι ένα άθλημα όπου η είσοδος στα στάδια είναι ελεύθερη. Μετά από 2 χρόνια πανδημίας και κορονοϊού, αυτό το καλοκαίρι μπορούμε να θαυμάσουμε τις προσπάθειες όλων των αθλητών και αθλητριών –όλων των κατηγοριών- από κοντά. Ας γεμίσουμε τα στάδια και ας απολαύσουμε τους αγώνες και τα μεγάλα εθνικά πρωταθλήματα. Ελάτε όλοι στα στάδια και δεν θα απογοητευτείτε.

Είσαι ένα νέο άτομο, σε μια σημαντική θέση ευθύνης. Πιστεύεις ότι θα πρέπει να δοθούν ευκαιρίες στα νέα άτομα, ώστε να βγουν μπροστά και να αφήσουν το δικό τους στίγμα στον χώρο;

Όσο αναγκαία είναι η εμπειρία σε μια κοινωνία, άλλο τόσο αναγκαίο είναι να υπάρχει και μέλλον. Από την μια μεριά, υπάρχουν οι μεγαλύτερες γενιές που έχουν δουλέψει όλα αυτά τα χρόνια και έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία των πραγμάτων. Από την άλλη, υπάρχουν οι νεώτερες γενιές που έχουν σπουδάσει όλα αυτά τα χρόνια και βγαίνουν στον στίβο της εργασίας με όρεξη να δημιουργήσουν και να μάθουν. Ο μεγάλος στόχος είναι η επιτυχία και για να επιτευχθεί αυτό, η συνύπαρξη και η συνεργασία είναι μονόδρομος.

Επειδή είσαι παιδί του στίβου, δεν μπορώ να μην σε ρωτήσω. Φαντάζεσαι τη ζωή σου μακριά από τον στίβο;

Πραγματικά, όχι. Δεν το φανταζόμουν και ούτε το φαντάζομαι για το μέλλον. Όπως σας είπα, είτε ενεργά είτε ως φίλαθλος, θα είμαι δίπλα στον στίβο. Αυτή τη στιγμή όμως, είναι και πάλι η καθημερινότητα μου. Προσφέρω στον στίβο από άλλο πόστο, και είμαι τόσο χαρούμενος και τυχερός που μπορώ να ασχολούμαι με κάτι που αγαπώ και να δίνω σε αυτό.

Ποιος είναι πλέον ο μεγάλος στόχος του ΣΕΓΑΣ, αλλά και ο δικός σου προσωπικό στόχος σου για την επόμενη μέρα;

Ο δικός μου στόχος για την επόμενη ημέρα, είναι να είμαι υγιής και να ξεκινάω την κάθε μέρα με όρεξη. Να εξελίσσομαι συνεχώς προς το καλύτερο και να μαθαίνω καινούργια και ενδιαφέροντα πράγματα, δημιουργώντας γέφυρες συνεργασίας με τους συναδέλφους μου. Η μεγάλη πρόκληση είναι να είμαστε κάθε μέρα η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Σίγουρα υπάρχουν καθημερινά, πιο περίπλοκες σκέψεις και στόχοι στο μυαλό μας. Όμως τα απλά και τα βασικά πράγματα, είναι αυτά που μετρούν στο τέλος της ημέρας. Όσον αφορά τον ΣΕΓΑΣ, πιστεύω η εξέλιξη και η ανοδική πορεία προς το καλύτερο είναι ο στόχος όλων.

Θα κλείσουμε με μια ερώτηση επικαιρότητας. Ένα «καυτό» καλοκαίρι περιμένει τον ελληνικό Στίβο με Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο. Ποιες οι προσδοκίες για τις δύο διοργανώσεις;

Η αλήθεια είναι πως η φετινή χρονιά είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλους. Στην ίδια περίοδο, δεν έχουν υπάρξει ξανά Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην κατηγορία των ανδρών και των γυναικών.

Λόγω κορονοϊού όμως, συνέβη και αυτό. Πιστεύω πως θα έχουμε αρκετές εκπλήξεις και πολύ καλά πλασαρίσματα και στις δυο διοργανώσεις. Θα δούμε ωραίους αγώνες και μεγάλα ρεκόρ, και δεν κάνω λόγο μόνο για τους αθλητές των άλλων χωρών. Μιλάω και για τους αθλητές της ελληνικής μας ομάδας.

Πιστεύω στις ικανότητες των αθλητών και αθλητριών μας και πραγματικά εύχομαι η συγκομιδή μεταλλίων και διακρίσεων να είναι μεγάλη. Πέραν όμως της κατηγορίας των ανδρών και των γυναικών, να περιμένετε αρκετές μεγάλες διακρίσεις και μετάλλια και από τα πρωταθλήματα των μικρότερων ηλικιακών κατηγοριών.

Στις αρχές του Ιουλίου έχουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 και στις αρχές του  Αυγούστου έχουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20. Το μέλλον του ελληνικού στίβου είναι λαμπρό και παρακολουθώντας τις προσπάθειες  και της νέας γενιάς αθλητών και αθλητριών, θα καταλάβετε πόσα ταλέντα διαθέτει ο κλασικός αθλητισμός της χώρας μας. Φέτος το καλοκαίρι ο ελληνικός στίβος θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον.

Δημήτρης Κελεπούρης: Από την καρδιά των ΗΠΑ, στην οικογένεια του ΣΕΓΑΣ

Δημήτρης Κελεπούρης: Από την καρδιά των ΗΠΑ, στην οικογένεια του ΣΕΓΑΣ

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Διονύσης Αντωνέλλος

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Δεν μπορώ όμως να αφήσω και μια μεγάλη μου αγάπη, τον Στίβο. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Διονύσης Αντωνέλλος - Αρθρογραφία Facebook of Διονύσης Αντωνέλλος X of Διονύσης Αντωνέλλος