Δρόμοι
Η Χαβά Ντελίου έχει αφήσει πολλές υποσχέσεις στα εμπόδια. Η νεαρή μετά την πολύ καλή περσινή χρονιά, ξεκίνησε δυνατά και φέτος στον κλειστό.

Χαβά Ντελίου. Τα εμπόδια έχουν… ταλέντο!

Η Χαβά Ντελίου πέρσι είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. εμπόδια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 που είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Χαβά Ντελίου έχει αφήσει πολλές υποσχέσεις στα εμπόδια. Η νεαρή μετά την πολύ καλή περσινή χρονιά, ξεκίνησε δυνατά και φέτος στον κλειστό.

Μέσα στη χειμερινή περίοδο η 17χρονη έχει τρέξει τα 60μ. εμπόδια γυναικών σε 8.56 σε αγώνες στη Ρόδο και 8.64 στον Πειραιά. Στο ΣΕΦ ήταν δεύτερη, πίσω από την κορυφαία του αγωνίσματος, την πρωταθλήτρια Ελισάβετ Πεσιρίδου.

Μεγάλο ρόλο στην εξέλιξή της έχει παίξει ο προπονητής της Σταμάτης Μάγος. Παλιός πρωταθλητής στα υψηλά εμπόδια, ξέρει φυσικά πολύ καλά το αγώνισμα και την καθοδηγεί.

«Πηγαίνουμε προσεχτικά και αυτό έχει αποδώσει. Η Χαβά είχε κάποια προβλήματα τραυματισμού, γι’ αυτό και τη φετινή σεζόν η προπόνηση ήταν πιο προσεκτική. Έχουμε προσαρμόσει την προπόνηση. Συνεχίζουμε τώρα την προετοιμασία στη Ρόδο. Θα τρέξει τώρα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20 στο Βελιγράδι. Αυτός θα είναι ο τρίτος και τελευταίος της αγώνας για τον κλειστό φέτος. Άλλωστε δεν ήταν στόχος ο κλειστός. Αυτό που κυνηγάει είναι το καλοκαίρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι», δηλώνει στο Stivostime o Σταμάτης Μάγος.

Η Χαβά Ντελίου είναι γεννημένη το 2004 και ανήκει στον ΟΦΚΑ Οι Ροδιονίκες. Πηγαίνει στη Γ’ Λυκείου και έχοντας και ποσοστό λόγω των επιτυχιών της, θέλει να περάσει ΤΕΦΑΑ. Πέρσι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. εμπόδια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 που είχε γίνει στο Καυτανζόγλειο στάδιο στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, πήρε το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. εμπόδια (76.2εκ.) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 που είχε γίνει στο Βόλο. Στους δύο αγώνες έκανε και τα ατομικά της ρεκόρ με 14.33 και 14.07.

«Η Χαβά έχει μέλλον στο αγώνισμα. Γι’ αυτό η προσπάθειά μου δεν είναι να κάνει μόνο καλές παρουσίες τώρα στις μικρές ηλικίες, αλλά και αργότερα. Ο στόχος πάντως για φέτος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι. Πιστεύω ότι θα πιάσει εύκολα το όριο και μπορεί να τρέξει σε 13.70 με 13.80», κατέληξε ο Έλληνας προπονητής.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία