Γεράσιμος Μανωλίδης
O Λευτέρης Αυγενάκης επιχειρεί ουσιαστικά να σημαδέψει την τράπουλα για τις επόμενες εκλογές. Θέλει να καταργήσει τις εκλογικές διαδικασίες.

Ας ορίζει και τους προέδρους στις ομοσπονδίες ο Λευτέρης Αυγενάκης από εδώ και πέρα να τελειώνουμε

O Λευτέρης Αυγενάκης επιχειρεί ουσιαστικά να σημαδέψει την τράπουλα για τις επόμενες εκλογές. Θέλει να καταργήσει τις εκλογικές διαδικασίες.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Διανύουμε τον μήνα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη μέρα που ο ελληνικός στίβος στήριξε την ανεξαρτησία του. Το «μαύρο» στην Αναγέννηση και τις πρακτικές του χαμαιτυπείου της πολιτικής αποτέλεσε μία τεράστια νίκη. Αποτέλεσε όμως ταυτόχρονα και μια πολιτική ήττα του Λευτέρη Αυγενάκη. Μια ήττα, ένα αληθινό στραπάτσο που το φυσάει και δεν κρυώνει.

Τελικά η μη εκλογή στην προεδρία του ΣΕΓΑΣ του Βασίλη Οικονόμου, διορθώνω –η μη εκλογή στην προεδρία του ΣΕΓΑΣ της Τασούλας Κελεσίδου, έφερε πολλαπλά οφέλη στον κλασικό αθλητισμό. Οι κινήσεις της νέας ηγεσίας έχουν διασφαλίσει για την ώρα τη διατήρηση της ομαλότητας σε όλα τα καίρια ζητήματα. Σοφία Σακοράφα και Κώστας Κεντέρης πορεύονται αρμονικά προς τον κοινό τους στόχο που δεν είναι άλλος από την ενίσχυση των σωματείων, στην προσπάθεια αναστήλωσης του ερασιτεχνικού κλασικού αθλητισμού μετά από την οικονομική ασφυξία που έφερε η πανδημία και ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Αποδεικνύεται όμως ευεργετική εκείνη η νίκη και για άλλους λόγους. Διότι μέρα με την ημέρα επιβεβαιώνεται το Sportime και ο αγώνας που έκανε στο πλευρό όσων ήθελαν πραγματικά το καλό του στίβου να μην έρθουν στην εξουσία οι αυλικοί ενός «δικτάτορα» νέας εποχής που νομοθετεί στη ζούλα, καταστρατηγώντας κάθε έννοια δικαίου και δημοκρατίας. Με αυτή βέβαια, ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι τσακωμένος εδώ και καιρό.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης και η σημαδεμένη τράπουλα

Χρησιμοποίησε όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα που είχε στη διάθεσή του για να ελέγξει το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν το κατάφερε και δεν θέλει να ζήσει ξανά την εκλογική διαδικασία. Η φωτογραφική διάταξη που πέρασε στη Βουλή ο Υφυπουργός Αθλητισμού επιχειρεί ουσιαστικά να σημαδέψει την τράπουλα για τις επόμενες εκλογές. Ο νόμος βέβαια για τους εκπροσώπους κάθε σωματείου είναι ενεργός, αλλά το ερώτημα είναι ως πότε.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης θέλει να ορίζει ο ίδιος τους εκπροσώπους κάθε σωματείου. Ας μην κάνει τον κόπο να υποβάλλει άπαντες σε αυτή τη διαδικασία. Ας φτιάξει ένα «νόμο» που θα μπορεί να ακυρώσει κάθε εκλογική διαδικασία και θα είναι σε θέση να ορίζει ο ίδιος ποιον επιθυμεί στην προεδρία κάθε ομοσπονδία, να τελειώνουμε. Έχει αρκετό κόσμο να βολέψει.

Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να «βολέψει» τον Βασίλη Οικονόμου στην προεδρία του ΣΕΓΑΣ. Ακόμα και η προσπάθειά του να τον επιβάλλει στην ΕΟΕ στο κενό θα πέσει. Όπως κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης των εκλογικών διαδικασιών. Ας κάνει ορισμούς να φανεί πέραν πάσας αμφιβολίας ο απολυταρχικός και εγωιστής χαρακτήρας ενός ανθρώπου που δεν ξέρει να χάνει. Αν και οι μάσκες, έπεσαν προ πολλού.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Γεράσιμος Μανωλίδης

Γεράσιμος Μανωλίδης

Γεράσιμος Μανωλίδης - Αρθρογραφία