Δρόμοι
Οι διοργανωτές αποκάλυψαν τις διαδρομές που θα διεξαχθούν ο Μαραθώνιος και το Βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη.

Αποκαλύφθηκαν οι διαδρομές σε Μαραθώνιο και Βάδην στη Βουδαπέστη (vid.)

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη όλα τα αγωνίσματα σε δημόσιο δρόμο θα έχουν εκκίνηση πριν από τις 9 το πρωί.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Οι διοργανωτές αποκάλυψαν τις διαδρομές που θα διεξαχθούν ο Μαραθώνιος και το Βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη.

Οι δρομείς που θα τρέξουν στο μαραθώνιο θα ολοκληρώσουν μια απόσταση 10χλμ. της διαδρομής περνώντας πολλά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι στην πλατεία Ηρώων, επίσης, τα αγωνίσματα του βάδην τα 20χλμ. και τα 35χλμ. σε άνδρες και γυναίκες. Οι έξι αγώνες δρόμου είναι δωρεάν για να τους παρακολουθήσω κάποιος. «Βρήκαμε μια πολύ καλή διαδρομή για μαραθωνοδρόμους. Στην αρχή εξετάσαμε περίπου 30 πιθανές επιλογές. Υπήρχαν και υπάρχουν πολλές δυνατότητες σε αυτή την πόλη για το πώς να χαράξουμε μια διαδρομή για ένα μαραθώνιο. Στο τέλος επιλέξαμε αυτή τη 10 χιλιομέτρων διαδρομή, την οποία θα ολοκληρώσουν οι καλύτεροι του κόσμου σε τέσσερις γύρους τον Αύγουστο», είπε η Έβα Πέτρικ, διευθύντρια της διοργάνωσης και πρώην πρωταθλήτρια Ουγγαρίας στο μαραθώνιο. Όλα τα αγωνίσματα στο δημόσιο δρόμο θα ξεκινήσουν πριν από τις 9 το πρωί (τοπική ώρα), όπως ανέφερε η Οργανωτική Επιτροπή «Βουδαπέστη 2023».

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία