Γενικά
Οι διοργανωτές των ελληνικών μίτινγκ ανεβάζουν τον πήχη προσδοκιών για τη νέα σεζόν και ο ΣΕΓΑΣ ζήτησε από την ΕΑ την αναβάθμισή τους.

Αναβαθμισμένα τα ελληνικά μίτινγκ για το 2023

Στην κατηγορία Silver θέλουν να ενταχθούν τα μίτινγκ Filothei Women Gala, Athens Street Pole Vault και Fly Olympia.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Οι διοργανωτές των ελληνικών μίτινγκ ανεβάζουν τον πήχη προσδοκιών για τη νέα σεζόν και ο ΣΕΓΑΣ ζήτησε από την ΕΑ την αναβάθμισή τους.

Όπως έκανε γνωστό ο ΣΕΓΑΣ. Η δήλωση των αγώνων που θα ενταχθούν στο ευρωπαϊκό καλεντάρι για το 2023 έγινε από την Ομοσπονδία, ύστερα από σχετικά αιτήματα των διοργανωτών των εγχώριων μίτινγκ.

Η χώρα μας αναμένεται και φέτος να έχει μια σειρά αναβαθμισμένων διοργανώσεων μέσα από τις οποίες αθλητές και αθλήτριες θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν καλές επιδόσεις και παράλληλα καλή βαθμολογία στο παγκόσμιο ranking, μέσα από το οποίο διεκδικούν τη συμμετοχή τους στους κορυφαίους αγώνες της χρονιάς.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα είναι αυτή, που θα δώσει την τελική έγκριση στην πρόταση που έχει καταθέσει ο ΣΕΓΑΣ, και στην οποία υπάρχουν τρεις διοργανώσεις στην κατηγορία Silver του World Athletics Continental Tour, τρεις στην κατηγορία Bronze, καθώς και δύο στην κατηγορία Challenger, που στην ουσία αντικαθιστά την κατηγορία Area Permit.

Η επικύρωση των διοργανώσεων, καθώς και η οριστικοποίηση των ημερομηνιών, θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τις αλλαγές στις οποίες έχει προχωρήσει φέτος η ΕΑ, οι διοργανωτές δεν θα μπορούν να αλλάξουν ημερομηνία δύο μήνες από την αρχική ημερομηνία, όπου έχουν δηλώσει. Στην λίστα των ελληνικών μίτινγκ είναι και το Portarathlon, που ανήκει στην κατηγορία Bronze των συνθέτων. Μία άλλη αλλαγή στην οποία προχωράει φέτος η ΕΑ έχει να κάνει με την ενσωμάτωση των Special μίτινγκ σε κοινή κατηγορία με τα μίτινγκ που έχουν πρόγραμμα με πολλά αγωνίσματα.

Αναλυτικά η λίστα

World Athletics Continental Tour/Europe

Silver

Athens Street Pole Vault

Filothei Women Gala

Fly Olympia

Bronze

Βενιζέλεια- Χανιά

Μίτινγκ Αλμάτων Καλλιθέα

Δρόμεια, Βάρη

Challenger

Παπαφλέσσεια

Βεργώτεια

Combined event – Bronze

Portarathlon

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία