Τόλης Λελεκίδης
«Δυστυχώς επτωχεύσαμεν». Η ιστορική φράση του Χαρίλαου Τρικούπη μπορεί κάλλιστα να «αποτυπώσει» τα όσα γίνονται στον ελληνικό στίβο.

Αυτό δεν είναι Στίβος!

Η μικροπολιτική και τα μικροσυμφέροντα έκαναν την εμφάνισή τους στον ελληνικό στίβο.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

«Δυστυχώς επτωχεύσαμεν». Η ιστορική φράση του Χαρίλαου Τρικούπη μπορεί κάλλιστα να «αποτυπώσει» τα όσα γίνονται στον ελληνικό στίβο.

Τουλάχιστον τις τελευταίες ημέρες. Η μικροπολιτική, τα μικροσυμφέροντα καθορίζουν το παρόν και το μέλλον του ελληνικού στίβου.

Δεν παίζουν ρόλο: Οι μεγάλες χορηγίες που έκλεισαν τα μέλη της Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ. Οι σημαντικές συμφωνίες με Aegean και Metropolitan. Η αύξηση στα συμβόλαια των προπονητών. Η αύξηση στον σχεδιασμό των αθλητών. Τα μειωμένα συμβόλαια με ανθρώπους που έπαιρναν χιλιάδες ευρώ. Η λύση της συνεργασίας με τον Μάκη Ασημακόπουλο. Με τον Βαγγέλη Παπαποστόλου. Το συμμάζεμα των οικονομικών, ειδικά με τον Μαραθώνιο της Αθήνας. Το γεγονός ότι η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα είναι ξεκάθαρη. Πως δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς. Όλη η δουλειά που έχει γίνει στον ελληνικό στίβο, μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Όλα τα παραπάνω δεν παίζουν ρόλο.

Η μικροπολιτική και τα ατομικά συμφέροντα προσπαθούν να ξεχαρβαλώσουν ό,τι έχει γίνει από τη νέα Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ.

Ό,τι έχει γίνει για τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, τους προπονητές, τα σωματεία. Δηλαδή, όλο το οικοδόμημα του στίβου πρέπει να εξαρτιέται από τα μικροσυμφέροντα που μπορεί να έχει ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου; «Κάνετε αυτό που θέλω; Ψηφίζω υπέρ. Δεν κάνετε αυτό που ζητάω; Ψηφίζω κατά». Αυτό δεν είναι Στίβος. «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν».

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία