Η Νίκη Ξυδώνα μπορεί να έκανε αλλαγές στην καριέρα της με μεταγραφή στον Πανιώνιο και προπονητή τον Κώστα Καπετανάκη, αλλά είναι πιο χαλαρή.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αφήνει τον πρωταθλητισμό και επικεντρώνεται στη δουλειά της. Εργάζεται σε ναυτιλιακή εταιρεία και έχει αποφασίσει να αφήσει τον πρωταθλητισμό, όχι όμως και τον στίβο, αφού προπονείται κανονικά στο γήπεδο του Πανιωνίου.

Η 24χρονη επέστρεψε πέρσι στην Ελλάδα, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο Γκραν Κάνιον στο Φοίνιξ στην Αριζόνα και στην Επικοινωνία και τις Δημόσιες Σχέσεις. Το 2022 έκανε μόλις δύο αγώνες στο μήκος στη Χαλκίδα στους αγώνες «Δημήτρης Βραϊμάκης» όπου πήδηξε 5,49μ. και στη Θήβα στους αγώνες «Χρήστς Βουδούρης» που έκανε 5,48μ.

Ήταν από τις καλές αθλήτριες στα σύνθετα αγωνίσματα, με ατομικό ρεκόρ στο έπταθλο 5.073β. που σημείωσε το 2021 στο Σαν Ντιέγκο. Φαίνεται ότι τώρα θα ρίξει το βάρος της στο μήκος, που είναι το «καλό» της αγώνισμα, αλλά όπως προαναφέραμε χωρίς να κυνηγάει κάποιο στόχο, αφού αποφάσισε να ασχοληθεί με τα επαγγελματικά της.