Άλμα επί κοντώ
Ο Εμμανουήλ Καραλής πέταξε στα 5,86 μέτρα στο επί κοντώ και έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο ΣΕΦ.

37ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Πανελλήνιο ρεκόρ ο Καραλής στο επί κοντώ με 5,86μ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής με 5,86μ. βελτίωσε και το φετινό του ατομικό ρεκόρ και έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ που είχε ο Κώστας Φιλιππίδης με 5,85μ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέταξε στα 5,86 μέτρα στο επί κοντώ και έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο ΣΕΦ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, που είχε ξεκινήσει δυναμικά τη σεζόν με 5,83μ. που ήταν ατομικό του ρεκόρ, επέστρεψε στις καλές επιδόσεις με εντυπωσιακό τρόπο. Πέρασε το 5,86μ. και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ και έσπασε την πανελλήνια επίδοση που κρατούσε ο Κώστας Φιλιππίδης με 5,85μ. Ο Φιλιππίδης το είχε σημειώσει δύο φορές το 2017 στο Βελιγράδι και το 2018 στη Μαδρίτη. Ο άλτης που γυμνάζεται με τον πατέρα του Χάρη Καραλή, έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στην Κωνσταντινούπολη, όπου έχει το όριο πρόκρισης. Στη συνέχεια ο άλτης του Ολυμπιακού δοκίμασε και στα 5,92μ. για απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ, που είναι 5,91μ. και ανήκει στον Κώστα Φιλιππίδη, έκανε δύο αποτυχημένες προσπάθειες και σταμάτησε. Τελικά αποδείχθηκε πολύ καλή η απόφαση της ΕΠΥΑ να μην μπει στη διαδικασία του προκριματικού και έτσι, ήταν πιο ξεκούραστος στον τελικό και ήρθε το μεγάλο άλμα. Στον αγώνα του ξεκίνησε από τα 5,30μ. που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια, όπως τα 5,40μ., τα 5,50μ., ενώ τα 5,65μ. τα υπερέβη με τη δεύτερη, με την τρίτη τα 5,72μ. και με τη δεύτερη τα 5,86μ. Ν’ αναφέρουμε ό,τι με τα 5,86μ. ο Καραλής είναι 3ος στην Ευρώπη και 5ος στον κόσμο.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία