Δρόμοι με εμπόδια 110μ.
30 χρόνια από το «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο» της Βούλας Πατουλίδου!

30 χρόνια από το «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο» που είπε η Βούλα Πατουλίδου!

Ήταν 6 Αυγούστου του 1992, όταν η Βούλα Πατουλίδου βρισκόταν στον τελικό των 100 μέτρων μετ΄ εμποδίων, έχοντας δίπλα της κορυφαίες αθλήτριες. Μάλιστα οι περισσότεροι μιλούσαν ήδη για μεγάλη διάκριση με μόνο με την παρουσία της εκεί, στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης. Ωστόσο η Ελληνίδα αθλήτρια είχε διαφορετική άποψη και μέσα λίγα δευτερόλεπτα όλο […]

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ήταν 6 Αυγούστου του 1992, όταν η Βούλα Πατουλίδου βρισκόταν στον τελικό των 100 μέτρων μετ΄ εμποδίων, έχοντας δίπλα της κορυφαίες αθλήτριες.

Μάλιστα οι περισσότεροι μιλούσαν ήδη για μεγάλη διάκριση με μόνο με την παρουσία της εκεί, στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης.

Ωστόσο η Ελληνίδα αθλήτρια είχε διαφορετική άποψη και μέσα λίγα δευτερόλεπτα όλο ο κόσμος θα το μάθαινε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.

Κάνοντας μία αδιανόητη κούρσα με 12.64 και σημειώνοντας Πανελλήνιο Ρεκόρ, η Βούλα Πατουλίδου ξάφνιασε όλη την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Μάλιστα έγινε η πρώτη γυναίκα που παίρνει την πρώτη θέση σε Ολυμπιάδα και φυσικά έγραψε το όνομα της με… χρυσά γράμματα στον ελληνικό αθλητισμό.

Βούλα Πατουλίδου: Η ατάκα που έγραψε ιστορία!

Λίγα λεπτά μετά την κούρσα της αυτή και χωρίς ούτε η ίδια να έχει καταλάβει ακόμα τι έκανε, η Βούλα Πατουλίδου βρέθηκε με ένα μικρόφωνο μπροστά της.

Εκεί μίλησε για όλους αυτούς που την αμφισβήτησαν και δεν πίστεψαν ότι μπορεί να διακριθεί και να κάνει το κάτι παραπάνω.

Στη συνέχεια φώναξε το ιστορικό «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο» με την απονομή του χρυσού της μεταλλίου να είναι πραγματικά συγκινητική.

Μάλιστα οι στιγμές που έζησε μετά ήταν πρωτόγνωρες, αφού γνώρισε την αποθέωση από όλους, με τον κόσμο να πλημμυρίζει τους δρόμους για να υποδεχτεί τους Έλληνες.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Δανάη Τριανταφυλλίδου

Συνεργάζομαι με το Stivostime.GR από το 2022. Γράφω για τον Στίβο, Media, Viral κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games κι ο αθλητισμός.

Δανάη Τριανταφυλλίδου - Αρθρογραφία